29-07-04

St Truiden is VOL

Burgemeester Vandenhove heeft zo zijn eigen maniertjes om in het nieuws te komen. Een tijdje geleden nog met “Rosse buurt, Toffe buurt” De burgemeester, met in zijn kielzog menige cameraploeg, presteerde het om een avondje hoerenlopen te organiseren. Alle smoezen zijn goed. De buitenwereld zou eens zien dat de zo’n rosse buurt zijn charme had. Dus 1ste burger Vandenhove schuimde de Chaussee Chaude af, naar de schone mamzellen. Enige tijd daarna dook Vandenhove weer op. Ditmaal op blote voeten en getooid met een Plopmuts. Op bezoek in een Sikhs tempel om de goede verstandhouding met de Sikhgemeenschap te bestendigen.Vandaag doet hij het weer. Die dekselse Vandenhove. Gebruikmakend van de komkommertijd lanceert hij een lijstje gedragregels voor niet Truienaars. Onder het (Spa) mom: “ we doen iets aan de negatieve beeldvorming over allochtonen” verspreidt de gemeente een foldertje over hoe het dan wel moet in St Truiden. Alleen voor allochtonen te verstaan, nee, geen, niets Hollanders, Duitsers of Engelsen.We hebben het hier welzeker over de andersgekleurde medemens. Onder de veelzeggende titel “ U vindt dat Vol is Vol, er zijn al genoeg vreemdelingen in St Truiden, dan is deze folder voor u” bracht Vandenhove zijn zienswijze over het St Truidens vreemdelingenprobleem. Niet spuwen op straat, niet in groepjes op straat rondhangen, geen burengerucht, niet dronken rondlopen. De bestaande leefregels respecteren als het ware. Nog geen Truienaars bezig gezien zeker, eens komen kijken als STVV speelt.Goed om weten dat Vandenhove ook auteur is van het boek “ Zacht waar het kan, Hard waar het moet”lees ook: www.ludwigvandenhove.be

14:09 Gepost door john doe | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

opheldering Dear John,

Ge moogt het den Ludwig wel kwalijk nemen dat hij nogal leidingsgetrouw de instructies van zijn partijleiding opvolgt, waarin geruime tijd geleden de oukaze werd veropenbaard dat de mandatarissen zich meer in de media moesten manifesteren, maar ge moet die jongen niet zo serieus nemen (It only encourages him anyway.)

Als geboren Bannylees was de Ludwig (dus zelf een allochtoon in België) er uiteraard als de kippen bij een passend gevolg te geven aan de verklaring van wat elke geboren Bannylees sedert enkele generaties (met de paplepel, in de vorm van clandestien genetisch gemanipuleerde Bannymelk, gansgewijze gevoederd) aanvoelt als het hoogste morele gezag, namelijk Onszelf, dat de komkommertijd officieel was geopend.
(Dat is eens een periodezinneke voor studaxen om hun tanden op stuk te bijten, niet? De passages tussen de haakjes mogen, voor de helft van de punten worden weggelaten.)

i.o. De jobstudent-zinsontleder van Koning Banny I

Gepost door: Banny I | 02-08-04

De commentaren zijn gesloten.